• Laji:
  • Kategoria:
  • Kesto:
  • Arviot:

Mikä on parasta liikuntaa?

”No mikä nyt sitten olisi parasta liikuntaa sun mielestä?”

Hyvä kysymys. Ei siksi, että siinä kysytään minun mielipidettäni. Vaan siksi, että aihe on hyvä.

Kun pohdit mikä on parasta liikuntaa ja mitä oikeasti pitäisi treenata ja miten liikkua, niin muutama tärkeä pointti tulee mieleeni.

PARASTA LIIKUNTAA

Homma lähtee tavoitteista. Mikä on tavoitteesi? Monella on tavoite voida hyvin, mutta mitä se konkreettisesti sinulle tarkoittaa? Millaista elämäsi on silloin, kun voit hyvin tai paremmin? Millainen sinä itse olet tuolloin?

Moni haluaa pudottaa painoa. Hyvä, hieno tavoite sekin. Mutta mikä konkreettisesti on eri tavalla silloin, kun olet pudottanut painoa?

VINKKI 1:
Paras liikunta on sellainen, joka palvelee hyvän olon tavoitettasi. Mitä tykkäät tehdä, mistä sinulle tulee kiva olo? Mikä saa sinut hymyilemään? Ihmisen aivot kulkevat kohti kivoja asioita. Hyödynnä siis liikunnassasi kivaa.

 Parasta liikuntaa on sellainen, jota on kiva tehdä.

 Kun olet miettinyt tavoitteesi voit alkaa miettiä miten niihin pääset.

Millaista liikuntaa näet, että tykkäät tehdä? Jotta liikunnasta saadaan todellisia terveyshyötyjä sen tulee olla säännöllistä.

Minkälainen liikunta siis on sellaista, mitä tykkäät tehdä? Jos kuntosali ei ole sun juttu, niin älä siitä silloin myöskään stressaa.

VINKKI 2:
Kun liikunta on sellaista, mitä on kiva tehdä siitä tulee todennäköisimmin säännöllistä ja rutinoituneempaa. Sitä kaipaa ja tekee, koska siitä tulee hyvä olo.

 On turha soutaa vastapalloon, kun elämä voi olla huomattavaati helpompaakin. 

Viimeisenä, muttei vähäisempänä varmista toteutus. Keskity mahdollistajiin. Nosta lenkkikengät valmiiksi eteiseen odottamaan lenkkiä. Jos joskun ei lenkki maista, niin ota ensimmäiseksi tavoitteeksi vain laittaa kengät jalkaan, astua ovesta ulos ja katsoa mitä tapahtuu.

Jos mukavuudenhalu saa sinut kääntymään alussa takaisin sisään, niin sitten se on niin. Palauta mieleesi kuitenkin tavoitteesi ja millainen olosi on tavoitteessasi.

Jos tavoitteesi on saada lisää raikasta ilmaa keuhkoihin, niin tapahtuuko se sisällä kotisohvalta käsin?

Pakkaa treenikassi valmiiksi eteiseen. Ota aamulla treenikassi mukaasi. Tai jos illalla haluat tehdä kotijumpan laita treenipiste jo valmiiksi ja kun sen aika koittaa laita virikkeet sivuun & just do it!

Joskus pitää myös vain päättää, että NYT. Nyt teen!

Päättäväisyys.

VINKKI 3:
Luo mahdollisuus treenille ja aseta tavoite (rima) tarpeeksi matalalle. Käännyt sitten vaikka ovelta takaisin sisään, mutta sulje ensin ovi ulkona perästäsi ja päätä vasta sitten. Ja muista: vaikka liikkuisit vain 10-15 minuuttia on se enemmän, kuin ei mitään. 

Kun madallat odotuksiasi liikuntaa kohtaan, kynnys harrastaa sitä myös mataloituu.

Ps. Annoitko jo äänesi vuoden 2018 Fitnessmalli-kisassa? Äänestä täällä.

Kuvat: Veera Kurittu
Kuvauspaikka: Esport Bristol

Next Post

Ajanhallinta on harhakäsite – lue miksi

Scroll to top